Абаут ми

Обикновен човек с обострена социална отговорност! Което някои хора намират за смешно. Други намират за нереално.

Имам куче. Винаги съм имала кучета. Прави ме луда. Но го обичам. Прибрах си го от улицата. Всъщност от пред блока. Уж за една вечер, но станаха вече две години и половина. И предишното си куче прибрах от улицата. Намирам скандално присъствието на толкова много улични кучета в града ни. Смятам, че хората са виновни. Пускат си домашните кучета да „поебат“ и не им пука. Или женското им куче ражда и те изхвърлят малките на улицата. После откъде толкова кучета?

Намирам също, че София не трябва да се превръща в град-държава.  Наясно съм, че в другите градове няма работа и хората идват тук, за да търсят такава. Обаче какви са ефектите:

алчните строители си правят некачествените къщи, за хората които идват от другите градове; те от своя страна купуват; започват да липсват зелени пространства; започват да липсват училища (дворове на училища по-скоро) и т.н.  

същите тези хора са готови да работят определена работа за много по-малко пари отколкото някои местен…. естествено, че работодателят ще предпочете да даде по- малко пари…. – подбив на пазара се получава;

Не ме разбирайте погрешно- нямам против да има размествене между градовете, но поне да беше двупосочно ….

Намирам,че управниците ни са тъпи …

И все пак съм тук все още. Имах много възможности да не съм тук. Реших обаче, че България има нужда от млади хора. Тук обичам, тук творя, тук се смея, тук работя … Тук имам какво да дам!  

Вашият коментар